Op vakantie aan zee; wie wil het nou niet? Je denkt misschien dat het er nu te koud voor is, maar als Nederlands iets zijn, dan is het wel bestand tegen de kou. We halen er in ieder geval onze neus voor op. Dus, plan je mee aan jouw najaar-strandvakantie? Lekker naar een last minute vakantiehuisje, of een mooi badhotel

Ode aan de zee 

Er is een goede reden waarom kunstenaars en zieken vroeger naar zee werden gestuurd om te herstellen van hun kwalen. Iets met de frisse, zilte lucht die door je haren wappert en je longen vult. Iets met het onheilspellend ritmische en oneindig mysterieuze van de zee; iets waar wij in vergelijking maar heel klein voor staan. Geen wonder dus dat we met z’n allen massaal naar zee trekken als het even kan. Als je het nog nooit gedaan hebt (maar ook als je er elk jaar komt) is een paar dagen in een badhotel vlak bij de Noordzee écht het beste wat je dit (na)jaar voor jezelf kan doen. Ga bij jezelf en je reisgenoten na wat voor accommodatie je het fijnst vindt. Wil je vlakbij zee, of misschien zelfs óp het strand verblijven? Of wil je juist wat verder de duinen of de natuur in, of juist wat meer bij een stad als Scheveningen of Den Haag? 

Jouw droomvakantie 

Die laatste vraag is sowieso een goede inleiding tot hét advies voor het plannen van iedere vakantie, en zo ook van jouw ideale strandvakantie. Vraag je af wat je wilt. Dat klinkt ontzettend, gekmakend logisch, maar vaak wordt het vergeten dat dat is waar een vakantie écht om draait. Hoe kom jij tot rust? De meeste mensen denken dan aan een thrillerroman lezen op het strand met een cocktail in de hand, en dit kan ook zeker rustgevend werken. Maar misschien is dat wel niks voor jou; misschien huiver je al bij het idee. Ga bij jezelf en je eventuele reisgenoten na hoe jullie graag vakantie vieren. Lekker zwemmen in de zee, lekker uitwaaien op de bungeejump-plaats, of de stad in en pas s ’avonds naar het water om te dineren? 

 

Er is niet één manier om een strandvakantie te plannen; als je maar naar het strand gaat. Dat is het belangrijkste. Dat, en dat je tot rust komt op de manier die voor jou het beste werkt. Fijne reis, geniet van de zee en veel plezier!

 

 

Gerelateerd