Een goede website

Voor website- houders is het heel belangrijk om een website te hebben van goed bezocht wordt. Dit kan soms wel wat moeilijk zijn. Er bestaan immers zoveel verschillende websites op het moment op het internet, het kan moeilijk zijn om de beste te kiezen. Gelukkig zijn er een aantal strategieën die toegepast kunnen worden om ervoor te zorgen dat een website beter gevonden kan worden en zo beter bezocht kan worden. In deze blog lees je er de basis over.

SEO

SEO is belangrijk om toe te passen op een website. Dit staat voor search engine optimization oftewel zoekmachine optimalisatie, wat deel is van zoekmachine marketing. Het betekent dat een website geoptimaliseerd wordt om hoger te geraken in de zoekmachine, op een organische manier. De optimalisatie kan gedaan worden door zoektermen die aansluiten op jouw website. Dagelijks zullen er nieuwe bezoekers verschijnen, mits het goed gedaan wordt. Er zijn drie fundamenten die vallen onder SEO: technische optimalisatie, content optimalisatie en linkbuilding.

Techniche SEO

Google vindt het fijn als websites technisch gezien geoptimaliseerd zijn. Hieronder valt een website die er niet al te lang over doet om te laden en websites die geen 404 meldingen geven wanneer er iets opgezocht moet worden. Dit zijn allemaal technische problemen, waar zoekmachines niet van houden. Het hoort dus voorkomen te worden. Belangrijk om geoptimaliseerd te hebben zijn de responsive website zodat het ook goed te gebruiken is op mobiele apparaten, het gebruik van caching, de laadtijd van de website, het SSL certificaat en de implementatie en gebruik van canonical tags.

Content optimalisatie

Content optimalisatie zorgt ervoor dat mensen op een website blijven en hierop rond blijven klikken. Over het algemeen geldt dat hoe langer mensen op een website blijven, hoe gunstiger dit is voor de positie van de website in de zoekresultaten. Dan blijkt dat de content van de website belangrijk is en dat mensen er meer aandacht aan willen besteden. Hierin is het belangrijk om goed leesbare content te hebben, geen dubbele content te plaatsen, duidelijke afbeeldingen te hebben en de juiste zoektermen gebruiken in teksten.

Linkbuilding

Dan is er nog linkbuilding. Het doel van linkbuilding is om meer mensen naar een website te krijgen en om zo de autoriteit van de website te vergroten. Eigenlijk worden er een hoop backlinks gecreëerd. Dit zijn links op andere websites die verwijzen naar jouw website. Het kan gezien worden als een soort aanbeveling. De zoekmachine ziet dat er een hoop aanbevelingen worden gedaan van jouw website, waardoor het weet dat de website te vertrouwen is. Het komt dan sneller hoger in de zoekmachines. Het is mogelijk om linkbuilding uit te besteden, bijvoorbeeld bij linkbuilding Amsterdam.

Zoekmachine optimalisatie is belangrijk om zoveel mogelijk mensen naar een website te krijgen. Het kan gedaan worden op verschillende manieren en is eigenlijk altijd gratis. Dat is altijd fijn voor elk bedrijf.

Gerelateerd